adidas superstar bagage från 2 newark flygninga

bagage från 2 newark flygningar säkerhetskontrolleras igen efter tsa säkerhetsbristen

aristide economopoulos / star ledgerhundreds människor vänta i newark liberty flygplatsterminalen c efter ett säkerhetsbrott i januari 2010 foto.

newark om en säkerhets överträdelse i thusday i newark liberty internationella flygplats som misslyckats med att skärmen bara två kontrollerade väskor, incidenten tvingade transportation security administration för att lossa och rescreen allt bagage från två internationella flygningar, tjänstemän sa tisdag.

förra veckan händelse som en veteran transportation security officer i newark frihet.tsa sa att en polis såg väskorna hade inte blivit riktigt säkerhetskontroll och anmälde incidenten vid bagage gjorde adidas superstar det på planet.

fortfarande, tsa sa tisdag, strid till tjänstemän att lasta adidas superstar av alla andra bagage som redan hade varit ombord på en alitalia flygning till italien och en porter air flyg till kanada.

”väskorna var arrangerad för lastning när en tsa anställd observerade felaktig screening, rapporterade och således möjligt för omedelbar korrigering,” lisa farbstein, en tsa talesman, sade i ett uttalande.

konstapeln, new jers adidas superstar ey, som har arbetat för byrån sedan 2002 har placerats på administrativ ledighet och kan komma att utsättas för ytterligare disciplinära åtgärder, inklusive avskedande, i avvaktan på resultatet av en undersökning av tsa.

kontrollanten är medlem av lokala 2222 i sammanslutningen av federala regeringen anställda, stacy bodtmann, medlem av unionen direktion.bodtmann avböjde att kommentera anklagelserna.

”vi måste vänta och se vad disciplin kommer att införas och vad ha adidas superstar n sa,” bodtmann sa.

den händelse som följer en rad säkerhetsproblem i newark liberty tidigare i år, som ledde till att ersätta flygplatsen top tsa officiella.strängen håller på att undersökas av byrån generalinspektör.